Selecteer een pagina

Ik ben Karen Sjouke en zo lang als ik me kan herinneren ben ik bezig met bewegen en bewogen (in de zin van “geraakt”) worden.

Al jong werd ik me bewust van het feit dat wanneer je bewogen wordt doordat iets ( muziek, een film) of iemand je raakt, dat voelbaar is in je lichaam. Zowel in negatieve als in positieve zin. Dit fascineerde me en in deze fascinatie lag, achteraf bekeken, al de kiem voor mijn verdere ontwikkeling en het vak dat ik met veel plezier en passie tot op de dag van vandaag doe.

Ik heb in 1982 gekozen om Bewegingswetenschappen aan de V.U. in Amsterdam  te gaan studeren en heb me ontwikkeld tot psychomotore, lichaamsgericht therapeute. Een vak waarvan ik niet eens wist dat het bestond. Mijn specialisatie werd behandeling van volwassenen. In de loop van mijn werkend leven ontwikkelde ik een methode om met mensen met een persoonlijkheidsstoornis te behandelen.

Ik heb veel cursussen en verdiepingsopleidingen gedaan, o.a. lichaamswerk met seksueel getraumatiseerden, mindfulness, Pesso-technieken.

Onlangs deed ik de cursus systemisch werken en opstellingen, dit kan gaan over familie en relatie, maar kan ook gaan over een team of bedrijf waar je werkt.

Daarnaast leg ik me steeds meer toe op schijnbaar onverklaarbare lichamelijke klachten.

Vanaf 1987 heb ik in vele therapeutische settings gewerkt.

Ik werkte voor de Polikliniek PC Joris (Delft), PC Rosenburg, Psychotherapeutische deeltijd Bloemendaal, Parnassia , PsyQ, GGNet: polikliniek Scelta. Persoonlijkheidsstoornissen.

Vanaf september 2012 werk ik in mijn eigen praktijk en in de zomer van 2014 ben ik verhuisd naar BLOOM. Hier werk ik samen in een team van niet-reguliere zorgverleners.